Influencer Pazarlama

Influencer Pazarlaması Danışmanlığı

Hedef kitlenize doğru influencer’larla, doğru zamanda ulaşmanızı sağlıyoruz.

Influencer Pazarlama (Influencer Marketing) Nedir?

Influencer marketing, bir kulaktan kulağa pazarlama uygulama sürecidir. Peki influencer kime denir? Kulaktan kulağa pazarlama sürecinde “influencer’lar” diye adlandırılan yani dijital medya aracılığı ile ürün veya hizmet hakkında yaşanan deneyimlerin takipçiler ile paylaşılması yoluyla pazarlama aktiviteleri yapan, sahip olunan hedef kitleyle birlikte hedeflenmek istenen kitleyi etkileme, yönlendirme durumuna sahip kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirilen pazarlama türüdür. Genel olarak tanınmış ve sevilen isimler tarafından gerçekleştirilen pazarlama türü en etkileyici pazarlama süreçleri arasında yer almaktadır. Ünlü kişilerin kullanımı da sağlanarak yapılabilen bu kulaktan kulağa pazarlama süreci, bulunduğu toplum değerleriyle birlikte yansıtılan ve çeşitli yönlendirmelerle ikna yönünden güçlü bir etkiye sahip olmaları marka bilinirliğinin artışında büyük ölçekte etki göstermektedir.

Influencer Marketing Nasıl Yapılır?

Marka bilinirliğinde olumlu izlenimler oluşturulurken tüketiciler açısından da eğlence aracı olma yönünde etki gösterebilmektedir. Geleneksel pazarlamadan dijital pazarlamaya geçişin gerçekleşmesine rağmen kulaktan kulağa pazarlamada ünlü simaların kullanımının etkisi hala büyük ölçüde geçerliliğini korumaktadır. Sosyal medya ağlarında tanınmış kişiler ya da yaptıkları meslekler ile ünlenmiş kişiler takipçi ve abone sayılarının yüksek olması yönünden pazarlamacılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Influencer marketing, deneyim pazarlaması alanında, markalar için büyük bir pazarlama yöntemi olarak dijitalde sağlam adımlarla varlığını sürdürmeye devam edecek pazarlama stratejileri arasında yerini alıyor.

Influencer Pazarlama Stratejisi Yaklaşımımız

Influencer marketing, sağladığı avantajlar yönünden çok yüksek öneme sahip iken sunduğunuz hizmet veya ürün için seçilecek olan pazarlama kanalının yanlış belirlenmesi markanızı negatif yönde etkileyebilir. Bu durum için sağlam temele dayanan bir planlama yapılması gerekmektedir. Influencer pazarlama örneklerinden; görselin ön planda olduğu bir ürün için Instagram kanalının kullanılması doğru bir tercih olurken, yeni tanıtılan bir teknoloji ürünün görseli için Youtube kanalının kullanılması daha avantajlı olabilir. Influencer marketing ajansı olarak ihtiyacınız olan influncer’ı buluyor ve doğru bir strateji ile ürün ya da hizmetinizi bu yollarla tanıtıyoruz. Veriye dayalı bir strateji sürdürerek; influencer iş birliğinin markanıza olan etkisini ve ROI (yatırım getirisini) ölçümlüyoruz.

Influencer Pazarlama Planınızı Adım Adım Oluşturuyoruz

Pazarlamanın her alanında ‘strateji’ odaklı projelerin başarılı olduğuna inandığımız için influencer blogger seçiminden, doğru hedef kitle analizine kadar ayrıntılı ve veriye dayalı bir planlama gerçekleştiriyoruz.

Doğru hedef kitleyi belirliyoruz. Öne çıkarmak istediğiniz ürün ve hizmeti ulaştıracağımız kitleyi belirleyerek kitlenin hangi kanallar ve mecralarda etkileşime geçtiğini ve kullanıcı davranışlarını analiz ediyoruz.

Sizin için uygun olabilecek influencer’lara karar vererek ürün ve hizmetinizden en yüksek getiriyi sağlayabileceğini düşündüğümüz ünlü ve tanınmış kişileri listeliyoruz.

Bu adımda bütçenize ve istediğiniz etkileşim türüne göre (sosyal medya abone kazanımı, ürün satışı, yeni ürün tanıtımı vb.) uygun olan influencer’ları tercih ediyoruz.

Influencer’ları sizin için gözlemliyoruz. Influencer olarak adlandırılan kişilerin yalnızca takipçi sayısı değil, takipçileri ya da aboneleri ile olan etkileşim yüzdesi de pazarlamada kullanılacak ürün ya da hizmetin satışı için oldukça önem taşımaktadır.

Makro influencer olarak bilinen yüksek takipçi ve abone sayılarına sahip kişilerin yanı sıra, mikro influencer olarak isimlendirilen daha düşük takipçi sayısına sahip kişilerde bulunmaktadır. Burada seçim yaparken her influencer’ın gerçek bir etkileşimde bulunup bulunmadığını analiz ederek sizin için en doğru olan kişilerle çalışmaya özen gösteriyoruz.

Influencer pazarlama iş birliğini oluşturarak, bir kampanya oluşturuyoruz. influencer’ların hazırladıkları ve paylaştığı içeriklerin konularını, takipçilerinin influencer’lara sorduğu soruların tümünü analiz ediyor ve influencer’ların paylaşımlarında doğallığı bozmayacak şekilde, samimi bir kampanya yapısı hazırlıyoruz. Bu şekilde hedef kitlemiz ile en yüksek etkileşimi sağlamaya çalışıyoruz.

Kampanya sonuçlarını analiz ediyoruz. Veriye dayalı olarak kurgulanan kampanya ile elde ettiğiniz ROI, etkileşim ve satışları analiz ediyor ve iş birliğinin markanız açısından elde ettiği kazançları size iletiyoruz.